Over mij

“Van passie tot professional”

De slogan van het opleidingsinstituut Aeres te Barneveld is mij op het lijf geschreven. 

Mijn naam is Andrea Philipse-Bos, getrouwd en woon samen met mijn man en onze 6 Noorse boskatten in het rustige  Zeeuwse dorp Hansweert.

Mijn leven lang heb ik katten om mij heen gehad. Altijd gewone huis-tuin-keuken katten. Heerlijk!
Dat veranderende door omstandigheden. Een paar jaar geleden nam mijn gezondheid een ommekeer en ik bleek chronisch ziek.
En zo kwam onze eerste Noor in ons leven, Kordoba. Hier bleef het niet bij en met de komst van zijn halfbroer Mojito breidde ons gezin zich uit. Langzaam kwam de wens om te gaan fokken met dit fantastische ras.  Door dit besluit, (Als we het doen, dan doen we het goed) kwam ik terecht bij het opleidingsinstituut Aeres te Barneveld voor de opleiding Besluit houderschap van dieren hond en kat.
We besloten na goed contact en overleg onze lieve Gina av Oseberg op te halen in Noorwegen, dit was een fantastische reis. Toen Gina haar eerste nest kreeg, besloten we om haar prachtige zoon Feles Somnia's Amor in de cattery te houden.

De reis naar Noorwegen hebben we later nog eens herhaald, nu met de boot in plaats van het vliegtuig, en zo kwam onze mooie meid Winter av Oseberg ook in ons gezin. 
Na de opleiding succesvol te hebben afgerond hebben we in totaal 5 jaar gefokt.

In die periode hebben wij in Nederland nog een lieverd van een kater in ons hart gesloten, Polyxena's Zorion.

In die periode heb ik ook via Pawpeds de opleiding G1 behaald.
In mijn gezondheid kwam gelukkig langzaam verbetering, waardoor ik wederom de rit naar Barneveld nam, nu voor de nieuwe opleiding: Kattentrimmen. Mijn stage periode heb ik met veel plezier mogen lopen bij  dierenpension en trimsalon “De hooge meet” te Kerkwerve. 
na dat ik in april mijn praktijk examen succesvol heb afgerond ben ik gediplomeerd kattentrimster.

Ook heb ik 2 workshops kattentrimmen gevolgd bij Kattentrimsalon 4cats van Miranda Geerlings, waar ik ook ontzettend veel geleerd heb en zij haar kennis met mij deelt. We blijven leren, we zijn nooit te oud! In 2023 ben ik begonnen met de opleiding tot kattenengedragstherapeut bij Tinley academie.
Op het moment is onze cattery Feles Somnia gesloten en zijn al onze lieve katten gecastreerd, dit om de focus te leggen op de trimsalon. Maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt. Wij blijven lid van de vereniging Felikat, en wie weet ziet u ons weer eens op een katten tentoonstelling.